28 augusti 2022
14:00

Säffle SK

Referat: Karlslunds IF FK - Säffle SK

Har ni hört denna förut? ”Karlslund är sett över 90 minuter det lag med mest initiativ och boll, har många lägen att avgöra matchen, men bollen vill inte in och matchen slutar oavgjort”. Okej, då behöver vi inte skriva det igen alltför noggrant, för samma gamla visa fick vi se och höra idag igen i hemmamatchen mot Säffle SK i Division 2 Norra Götaland.

Det är dock Säffle som gör det första målet i matchen, lite som en blixt från ovan då laget inte hade kommit till några speciella farligheter dessförinnan. Målet kommer på en hörna som trycks in från nära håll.

0-1 står sig till halvtidsvilan.

I den andra halvleken trycker Karlslund på och ju längre matchen går desto större chanser skapas för hemmalaget. Med kvarten kvar att spela driver Abdi Sabriye in bollen från sin vänsterkant och spelar in bollen till Ebrima Jaiteh som i sin tur spelar vidare till Lukas Julher. Julher avslutar därefter och bollen går in i mål och ett rättvist 1-1 lyser på resultattavlan. Julhers tredje mål för säsongen och upp på delad tredjeplats i den interna skytteligan.

I slutet av matchen är det nästan parodi på bra lägen att avgöra för Karlslunds del. Det är ribbskott och lägen nära målvakt, och allt däremellan, men bollen vill ju inte in och matchen slutar 1-1.

Karlslund fortsätter med andra ord att vara svåra att slå, detta då laget nu är obesegrade i de åtta senaste matcherna, och endast en förlust de senaste elva matcherna. Vi har däremot en stor hög med oavgjorda matcher, och efter slutkalvalkaden i denna match så var det nog många i hemmalägret som var besvikna att inte få kassera in en vinst igen.

Karlslunds IF FK: Bilder från matchen

Nästa match att få chansen att göra det är söndag 4 september då vi tar emot Angered BK på Karlslund Arena.